Er zijn steeds meer ouderen die bij het bereiken van hun pensioenleeftijd willen blijven werken. Soms om financieel redenen, maar soms ook om persoonlijke redenen. Ze vinden het fijn om bezig te blijven en een dagelijks ritme en/of sociale contacten te behouden. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft doorwerken na uw pensioen, maar het heeft ook een aantal gevolgen. In deze blog bespreken we zowel de mogelijkheden als gevolgen van bijverdienen naast uw pensioen.

65 plus werk mogelijkheden

U denkt misschien dat de mogelijkheden wat betreft werk na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd minder worden, maar niets is minder waar! Werken na uw pensioen biedt veel mogelijkheden. Zo zijn veel bedrijven op zoek naar expertise, die ervaren werknemers zoals senioren uitstekend kunnen bieden. Daarnaast is ook stabiliteit een factor die werkgevers fijn vinden. Ook dat kunnen senioren vaak beter bieden dan jongere werknemers. Tot slot zijn oudere werknemers vaak loyaal en betrouwbaar. Er zijn dan ook een hoop verschillende vacatures beschikbaar voor ouderen.

Bijverdienen naast uw AOW en pensioen

Naast een hoop mogelijkheden, zijn er ook bepaalde gevolgen wanneer u blijft doorwerken na uw pensioen. Zo kan het inkomen wat u verdient invloed hebben op een eventuele zorg- of huurtoeslag. Ook heeft het soms invloed op de hoogte van uw pensioen. Dit is echter heel persoonlijk en hangt van uw pensioensituatie af. Informeer hierover goed bij uw pensioenbedrijf.

Een ander punt waar u rekening mee moet houden is dat u niet meer verzekerd bent tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Dit houdt in dat u geen uitkering ontvangt als u werkloos of arbeidsongeschikt wordt, als u de pensioenleeftijd hebt bereikt en nog werkt. Tot slot is het verstandig om een goede boekhouder te nemen of het zelf goed uit te zoeken, want er zijn een aantal belastingzaken waar u goed rekening mee moet houden als u blijft doorwerken na uw AOW en pensioen.

Maar niets om u zorgen over te maken! Als u graag wilt blijven doorwerken dan raden wij u dit zeker aan om te doen! Klik hier om u in te schrijven bij ons uitzendbureau en vindt een baan die bij u past.