Wanneer u met pensioen gaat, is het belangrijk om op een actieve manier opnieuw invulling te geven aan uw dag. Zo kan eenzaamheid worden voorkomen en blijven sociale contacten behouden. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke dingen die u kunt doen op uw oude dag. Om u de nodige inspiratie te geven, bespreken we in deze blog acht manieren om invulling te geven aan uw dag. Leest u mee?

 

Een uitstapje maken

Een uitstapje is, ongeacht uw leeftijd, voor iedereen leuk om te doen. Wanneer u met pensioen bent, heeft u meer tijd te besteden en kunt u dus regelmatig iets leuks gaan doen. Voor senioren zijn echter niet alle uitstapjes geschikt, aangezien niet alle locaties even toegankelijk zijn. Toch zijn er nog ontzettend veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een boottocht, het bezoeken van musea of een avondje naar het theater of de bioscoop.

 

Puzzelen in huis

Is het een regenachtige dag? Dan heeft u waarschijnlijk niet zo’n zin om de deur uit te gaan. Dat begrijpen wij! Ook binnenshuis zijn er genoeg activiteiten waarmee u invulling kunt geven aan uw dag. Koop bijvoorbeeld een uitdagende puzzel met veel stukjes, zo bent u dagen zoet! Ook kunt u puzzelen in puzzelboekjes of puzzelspelletjes doen via de iPad of computer.

 

Een sportieve activiteit

Wanneer u een dagje ouder wordt, is het verstandig om te blijven bewegen. Sportieve activiteiten zorgen ervoor dat u fit blijft en u goed voelt. Kies een sport uit die u leuk vindt en waar u met plezier heen gaat. Houdt u van teamsport? Sluit u dan aan bij een volleybal- of voetbalteam. Liever op uzelf? Ga baantjes trekken in het zwembad of volg een yoga- of pilates les.

 

Afspreken met vrienden of kennissen

Een gezellige manier om invulling te geven aan uw dag is door af te spreken met vrienden of kennissen. Ga bij iemand langs voor een kopje koffie of spreek af om op een terras of in een cafétje te zitten. Zo blijft u onder de mensen en het is natuurlijk ook gewoon heel gezellig.

 

Lunchen of dineren buiten de deur

Houdt u van lekker eten? Ga dan eens heerlijk uit lunchen of dineren! Dit kunt u met een vriend of vriendin doen maar ook alleen. Neem een boekje mee en geniet in alle rust van een goede maaltijd.

 

Een cursus volgen

Heeft u zin om iets nieuws te leren? Ga dan een wekelijkse of maandelijkse cursus volgen. Dit kan van alles zijn! Denk bijvoorbeeld aan een kookcursus, pottenbakkencursus, een computercursus of fotografiecursus! Tevens is dit een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde passie of interesse hebben als uzelf.

 

Vrijwilligerswerk doen

Zet u zich graag in voor de maatschappij? En mist u het om lekker aan het werk te zijn? Dan is vrijwilligerswerk misschien wel iets voor u. Bedenk waar uw interesses liggen en probeer vrijwilligerswerk te vinden wat daar bij past. Zo kunt u bijvoorbeeld pianoles geven aan kinderen, maar ook spelletjesdagen organiseren in een buurthuis. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Schrijf u dan in bij uitzendbureau Actief 65+. Wij zoeken graag met u mee!

 

Seizoengebonden uitjes

Tot slot willen wij ook nog een aantal leuke uitjes met u delen die u in bepaalde seizoenen kunt doen. In de winter is het bijvoorbeeld leuk om een kerstmarkt te bezoeken of te schaatsen op een ijsbaan. In de lente is De Keukenhof op haar mooist en bloeit de natuur weer op. Een wandeling door het bos of op het strand is dan een heerlijke invulling van uw dag.

 

Hoe geeft u invulling aan uw oude dag?