Steeds meer ouderen werken langer door na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Sommigen blijven werken bij de werkgever waar ze jarenlang hebben gewerkt, anderen zijn toe aan iets nieuws en gaan solliciteren. Dit gaat echter niet altijd van een leien dakje. Met alle concurrentie op de arbeidsmarkt kan het voor senioren best lastig zijn om leuk werk te vinden. Om deze reden hebben wij deze blog geschreven en delen we een aantal sollicitatietips voor ouderen.

Moeilijkheden op de arbeidsmarkt voor senioren

Helaas hebben veel werkgevers nog steeds een aantal vooroordelen wanneer het aankomt op werken met senioren. Als gevolg hiervan nemen zij eerder jonge mensen aan dan ouderen. Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht dat ouderen niet flexibel en vaker ziek zijn, waardoor ze meer geld kosten dan jongere werknemers.

Deze vooroordelen zijn echter helemaal nergens op gegrond want uit onderzoek blijkt juist dat ouderen heel gemotiveerd zijn, zich flexibel opstellen en een laag ziekteverzuim hebben. Daarnaast is het voor een werkgever ook nog eens een stuk voordeliger om een oudere werknemer aan te nemen. Er hoeven immers geen toeslagen meer betaald te worden voor de AOW.

Vraag hulp aan een recruiter of uitzendbureau

Ondanks dat de vooroordelen niet helemaal terecht zijn, kan het toch best lastig zijn om als oudere aan een leuke baan te komen. Onze eerste sollicitatietip is dan ook om hulp te vragen aan een recruiter of uitzendbureau. Zij kunnen je helpen om een leuke functie te vinden en hebben vaak goed contact met verschillende bedrijven. Bij uitzendbureau Actief 65+ helpen wij u hier natuurlijk graag bij. Zo hebben wij al veel ouderen kunnen koppelen aan leuke bedrijven.

Leg de nadruk op uw kwaliteiten

Wanneer u gaat solliciteren is het belangrijk dat u een indruk achterlaat bij de werkgever. Schrijf daarom een verbluffende motivatiebrief waarin al uw competenties en kwaliteiten goed naar voren komen. In al die jaren dat u heeft gewerkt, heeft u ongetwijfeld veel kennis en ervaring opgedaan. Wees niet te bescheiden en laat de werkgever weten welke voordelen u als oudere werknemer te bieden heeft. Ook is het goed om meteen aan te geven hoeveel u kunt werken en of u flexibel bent. Zo kunnen eventuele vooroordelen van de werkgever meteen worden ontkracht.

Raadpleeg verschillende bronnen

Een vacature vinden die past bij uw wensen kan best lastig zijn. Het is echter zeker niet onmogelijk! Om te vinden wat u zoekt, is het belangrijk om verschillende soorten bronnen te raadplegen. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst in uw eigen sociale netwerk navraag doen. Daarnaast kunt u zich inschrijven bij een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in oudere werkzoekenden. Tot slot kunt u vacaturewebsites bekijken en bijvoorbeeld een vacature-alert instellen voor een baan die u leuk lijkt.

Blijf bezig

Lukt het u niet meteen om een geschikte baan te vinden? Ga dan niet bij de pakken neerzitten maar blijf bezig. Ga bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen of schrijf u in voor een cursus of training. Dit zal uiteindelijk alleen maar van pas komen bij het solliciteren. Werkgevers kijken vaak naar wat u de afgelopen jaren heeft gedaan. Wanneer u alleen maar thuis heeft gezeten, geeft dit vaak niet zo’n goede indruk. Blijf dus positief en kijk hoe u zich nog kunt ontwikkelen.

Verdiep u in social media

Tot slot kan het nuttig zijn om u te gaan verdiepen in social media, als u dat nog niet deed. Via social media kunt u niet alleen makkelijker aan een baan komen, het is voor een werkgever ook een plus als u hier goed mee om kunt gaan. Tegenwoordig gaan veel werkzaamheden via het internet en is het handig als u hier goed mee overweg kunt. Vraag uw kinderen om een kleine uitleg of schrijf u in voor een computercursus.

Hoe ervaart u het om te solliciteren als 65-plusser?