Hoe ouder u wordt, hoe belangrijker het is om bewust te leven. Iedereen wil toch fit en vitaal oud worden? In deze blog vertellen wij u hoe u gezond kunt blijven en moeiteloos richting de honderd gaat. Doet u mee?

Beweeg elke dag

Klinkt elke dag bewegen als een opgave? Dat hoeft het niet te zijn. Een stukje wandelen naar de supermarkt, een wandeling door het bos of op de fiets naar een vriend, het telt allemaal als beweging. Door (bijna) elke dag te bewegen voorkomt u klachten zoals stijve gewrichten en spierpijn. Blijf echter altijd goed luisteren naar uw lichaam en forceer de beweging niet. 

Zorg voor voldoende slaap

Een van de belangrijkste factoren om gezond te blijven is rust en slaap. Tijdens uw slaap herstelt het lichaam zich en kunnen de hersenen informatie goed opslaan. Op die manier wordt de kans op alzheimer verkleind. Daarnaast zorgt het er natuurlijk ook voor dat u uitgerust bent en u fit voelt. Een fijn gevoel! 

Matig met eten en drinken

Eten en drinken is de brandstof van uw lichaam, maar u moet er ook niet teveel van nemen. Teveel verzadigde vetten en suikers hebben namelijk een negatieve invloed op uw hart, bloedvaten en cholesterol. Eet en drink in plaats daarvan met mate en kies voor groente, fruit, brood, vis en noten. Af en toe iets lekkers mag natuurlijk best, het draait allemaal om balans!

Neem een moestuin

Houdt u van tuinieren? Dan is het onderhouden van een moestuin misschien wel iets voor u. Daar verbouwt u zelf uw groenten en fruit, ook nog eens heel gezond. Daarnaast komt u regelmatig aan voldoende beweging. Wanneer u een tuin heeft, kunt u de moestuin daarin zetten, maar ook zonder tuin is dit mogelijk. Zo zijn er op veel plekken in ons land stukjes grond beschikbaar, waar u een moestuintje kunt onderhouden.

Wat doet u om gezond te blijven?