Wanneer u met pensioen gaat, kan uw financiële situatie er opeens anders uit gaan zien. Afhankelijk van uw laatste baan kunnen de maandelijkse inkomsten flink verminderen. Aan de andere kant krijgt u wel een AOW-uitkering en heeft u waarschijnlijk een pensioen opgebouwd. Ook heeft u meer tijd om dingen te ondernemen en geeft u ongemerkt meer geld uit. In dit artikel geven wij u daarom enkele tips om geld te besparen en meer overzicht te krijgen over uw financiën.

 

Bekijk uw uitgaven kritisch

Dit is even een werkje maar door kritisch door uw uitgaven te gaan, kunt u er misschien een aantal schrappen. Neem bijvoorbeeld uw verzekeringen. Deze stijgen en dalen in prijs en het kan daarom verstandig zijn om over te stappen op een andere verzekeringsmaatschappij. Ook kan het zijn dat u dubbel verzekerd bent of dat de verzekering eigenlijk niet meer nodig is.

 

Profiteer van seniorenkorting

In Nederland kunt u op veel plekken seniorenkorting krijgen. Wanneer u bijvoorbeeld naar het museum gaat of met het openbaar vervoer reist, is er vaak seniorenkorting. Dit kan vaak al de helft schelen dus maak hier dan ook gebruik van. U mag best trots zijn op uw leeftijd!

 

Ga op vakantie buiten het hoogseizoen

Wilt u graag een mooie reis maken of lekker op vakantie? Ga dan in het laagseizoen! Nu u niet meer werkt, bent u niet meer gebonden aan het hoogseizoen en kunt u gaan wanneer u wilt. In het laagseizoen is het een stuk rustiger én goedkoper.

 

Bespaar op boodschappen

Nu u iets meer tijd heeft, kunt u ook meer aandacht besteden aan het doen van boodschappen. Door naar de juiste winkels te gaan en de aanbiedingen in de gaten te houden, kunt u flink wat geld besparen. Ook is het vaak goedkoper om seizoensproducten te kopen, deze zijn ook nog eens lekkerder.

Heeft u een goed overzicht van uw financiën?