Heeft u vaak last van vermoeidheid? Of het gevoel dat het een lange, zware dag gaat worden? Er zijn meerdere oorzaken te vinden voor dit gevoel. Zo kan het een tekort aan bepaalde vitaminen zijn, een virus maar ook het hebben van een ongezonde leefstijl. In deze blog bespreken we daarom een aantal tips die kunnen zorgen voor meer energie. Zodat u weer volop van de dag kunt genieten.

Verbeter uw slaapritme

Het eerste waar we aan denken bij het tegengaan van vermoeidheid is slaap. Goed slapen is natuurlijk essentieel bij het tegengaan van vermoeidheid. Helaas lukt het niet altijd om een goede nacht te maken. Een vast slaapritme kan hierbij helpen. De beste tijd om naar bed te gaan is tussen 22:00 en 23:00. Zorg dat het goed donker is in de slaapkamer, de ruimte wordt geventileerd en vermijd blauw licht van een televisie of telefoonscherm. 

Zorg voor de juiste voeding

Voeding zorgt natuurlijk voor energie maar voeding kan ook energie kosten. Zorg daarom voor verse producten, hier zitten de meeste vitamines en mineralen in. Vermijdt voeding met kunstmatige toevoegingen en eet suiker met mate. Deze laatste kan juist zorgen voor een energiedip en kost dus vooral energie. Kies in plaats daarvan voor (groene) groenten en producten uit de zee. Deze bevatten de meeste mineralen en uw lichaam kan hier niet genoeg van binnen krijgen. 

Vitamine D

Een andere boosdoener wat betreft vermoeidheid is een tekort aan vitamine D. In de herfst en winter leven we in Nederland veel binnen en krijgen we niet genoeg zonlicht op onze huid. Hierdoor ontstaat een tekort aan vitamine D, wat een gebrek aan energie veroorzaakt. Probeer daarom zoveel mogelijk daglicht te krijgen, met name in de ochtend. Mocht u dit lastig vinden, dan is een andere optie het slikken van supplementen.

Heeft u vaak last van vermoeidheid?