Wist u dat?

Ruim 300 duizend 65-plussers werken dóór

Er zijn steeds meer mensen van 65 jaar of ouder met betaald werk, zo noteert het CBS. In 2020 waren het er maar liefst 300 duizend, vier keer zoveel als in 2003. De stijging heeft een aantal oorzaken: het aantal 65-plussers neemt toe, en de AOW-leeftijd steeg in 2020 stapsgewijs tot 66 jaar en 4 maanden. Maar ook de arbeidsdeelname van gepensioneerden groeit, zo blijkt uit de cijfers. Eén op de tien werkende senioren is zelfs een 75-plusser; hun aantal nam toe van 9 duizend in 2003 naar 30 duizend nu. Chauffeur is een van de beroepen waarin relatief veel 65-plussers werken, vergeleken met andere leeftijdsgroepen.

Bron: CBS

65.000 65plussers ingeschreven bij ons uitzendbureau
Kandidaten door heel Nederland

Wettelijke regels maken Actief65+ aantrekkelijk

Als u via Actief65+ een medewerker inhuurt, profiteert u van een gunstig tarief. Na de AOW-leeftijd komen namelijk alle werknemersverzekeringen te vervallen. Er hoeven geen premies te worden afgedragen voor bijvoorbeeld de Ziektewet en de WW. Een werknemer met AOW is tenslotte verzekerd van inkomsten, ook als hij of zij ziek wordt of zonder werk komt te zitten

Actief65+ heeft nog meer voordelen. Stel: u heeft onregelmatig werk en neemt daarvoor zelf een 65-plusser aan. Dan bent u verplicht om diegene na drie tijdelijke contracten een vast contract aan te bieden – of te laten gaan. Juist voor de continuïteit van het werk is het inschakelen via Actief65+ dus een stuk aantrekkelijker.

Lees hier wat Actief65+ voor werkgevers kan betekenen.

Zo werkt het, in vijf simpele stappen

Uitzendbureau Actief65+ heeft geen dure kantoren of buitendienst. Wel hebben we een database van meer dan 65.000 kandidaten, in alle branches én in alle regio’s. En we helpen u snel, persoonlijk en efficiënt aan het juiste personeel. Hoe kan dat? Heel eenvoudig:

  • U geeft uw vacature door en omschrijft de werkzaamheden

  • Wij screenen kandidaten op ervaring, expertise en beschikbaarheid

  • Wij sturen u de profielen van een aantal geschikte kandidaten

  • U kiest met wie u wilt kennismaken; wij regelen een gesprek

  • Tevreden? U heeft een nieuwe medewerker, wij doen de administratie.

Een keer geheel vrijblijvend proberen? Geef dan nu uw vacature(s) door.

65.000 65plussers ingeschreven bij ons uitzendbureau