Korte Interviews

Willy Stap, 71 jaar, Amsterdam, tandartsassistente

Ik ben nu 50 jaar tandartsassistente. Op mijn 62e ben ik met pensioen gegaan. Ik heb ervoor gekozen weer aan de slag te gaan, omdat ik het heel leuk vind om af en toe te werken en om onder de mensen te blijven.

Willem Knublauch, 66 jaar, Hoogeveen, monteur

Van mijn 15e tot mijn 63e ben ik werkzaam geweest in de bouw- en installatietechniek. De laatste jaren was ik leidinggevend monteur. Op mijn 63e ben ik geopereerd aan mijn hart en kwam ik in de Ziektewet terecht.

Wil van der Meijde, 66 jaar, Zoetermeer, boekhouder

Op mijn 58e ben ik vanwege een reorganisatie gestopt met mijn werk als boekhoudkundig medewerker. Ik heb een tijdje vrijwilligerswerk gedaan en op een gegeven moment leek het me leuk om weer een aantal dagen per week aan het werk te gaan.

Rob Poggenklaas, 66 jaar, Midwoud, inspecteur arbeidsinspectie

De laatste 30 jaar ben ik inspecteur bij de arbeidsinspectie geweest. Ik ben met pensioen gegaan toen ik 65 was. Ik wilde graag doorwerken, omdat ik feeling met de maatschappij wil houden.

Mevrouw Fernandes, 66 jaar, Amsterdam, horeca

Ik werkte altijd in de horeca en op mijn 61e ben ik gestopt met werken. Sinds november 2011 maak ik zes uur per week schoon bij een tandartspraktijk, verdeeld over drie dagen.

Annie de Leeuw, 65 jaar, Zierikzee, schoonmaak

"Toen ik 65 werd, ben ik meteen doorgegaan met werken. Ik ben alleen en ik wil graag onder de mensen blijven. Ik kon bij hetzelfde bedrijf blijven werken en mijn werkgever gaf aan dat ik dit via Actief65+ kon doen.

Meneer Van den Hombergh, 71 jaar, Maasbree, vrachtwagenchauffeur

Toen ik 58 was, ben ik met pensioen gegaan en op mijn 68e heb ik me ingeschreven bij Actief65+. Ik ben altijd vrachtwagenchauffeur geweest en dit werk doe ik nu nog steeds.

Meneer Teunissen, 68 jaar, Vlaardingen, onderhoudstechnicus

Ik was jarenlang onderhoudstechnicus. Toen ik 56 was, kreeg ik een mooie regeling aangeboden van mijn werkgever en toen ben ik bij dat bedrijf weggaan. Daarna heb ik tot mijn 65e bij een timmerfabriek gewerkt.

Meneer Sjouwerman, 77 jaar, Amsterdam, boekhouder/horeca-exploitant

Ik heb verschillende beroepen uitgeoefend. Oorspronkelijk ben ik boekhouder, maar ik heb 22 jaar mijn eigen horecabedrijf gehad in Amsterdam. In 2000, toen ik 66 was, heb ik de zaak verkocht.

Mathieu Keeren, 66 jaar, Son, logistiek manager

Ik ben 35 jaar lang logistiek manager geweest bij Shell en ik ben op mijn 59e gepensioneerd. Ik heb besloten na mijn 65e door te werken, omdat ik niet achter de geraniums wil zitten.

Martin Eijben, 68 jaar, Zaandam, ondernemer elektrotechniek

Ik ben jarenlang zelfstandig ondernemer in de elektrotechniek geweest. Ik ben op mijn 67e gepensioneerd en ik merkte al gauw dat ik me begon te vervelen. Mijn vrouw werkt ook en ik had geen zin om achter de geraniums te gaan zitten.

John van Hulzen, 65 jaar, Neeritter, logistiek ondernemer

Ik was zelfstandige in de logistieke sector en ik ben op mijn 63e met pensioen gegaan. Ik had veel vrijwilligerswerk te doen en op mijn 65e heb ik me ingeschreven bij Actief65+.

Jan Huisjes, 69 jaar, Assen, psycholoog

Ik ben 33 jaar psycholoog geweest. Toen ik 57,5 was, ben ik via een oude pensioenregeling gestopt met werken. Ik voelde me nog aardig jong en dynamisch en ik ben een bezige bij.

Jacques Zwerver, 68 jaar, Apeldoorn, informatietechnicus

Toen ik 62 was, ben ik met de VUT gegaan en ben ik voor mezelf begonnen in de reclame/marketing en de fotografie.