65-plussers aan het woord

Down arrow

Waarom een (bij)baan?

Steeds meer 65-plussers in Nederland hebben een (bij)baan; inmiddels werkt één op de drie. Bij Actief65+ koppelen wij deze ervaren kandidaten aan allerlei opdrachtgevers. Zo kunnen ‘plussers’ zo lang blijven werken als ze willen. En zo kunnen bedrijven beschikken over deskundige en flexibele krachten. Hieronder vertellen 65-plussers kort hoe zij via Actief65+ aan de slag gingen en hoe zij het werk ervaren.

Dit vinden onze uitzendkrachten van Actief65+

Gerard (81)

Gerard is maar liefst 81 jaar oud en werkt al 10 jaar lang met plezier via ons bij Firma Vos als bezorger. Bekijk de video hiernaast waarom hij niet kan stoppen met werken.

Rita - lunchmedewerkster

Rita (71)

‘‘Tot mijn 67e heb ik bij het UWV gewerkt op de afdeling Werkloosheidswet als claimbeoordelaar. Dit heb ik 26 jaar gedaan, tot aan mijn pensioenleeftijd. Ik merkte al snel dat thuiszitten niets voor mij is, ik ben graag bezig. Via zoeken op Internet ben ik bij Actief65+ terechtgekomen. Ik werk nu als lunchmedewerkster bij Tommy Tomato in Haarlem. Twee dagen in de week, s’ morgens en s’ middags een paar uurtjes. Ik doe dit met heel veel plezier. Om kinderen gezonde vegetarische lunches met veel groente te leren eten breng ik warme lunches naar basisscholen. Ik zie het enthousiasme van de kinderen en dit maakt mij heel blij. Zo hou ik contact met allerlei mensen, van jong tot oud.

Ik ben nu 71 jaar en hoop het, bij goede gezondheid, nog lang te doen.’’

Marianne - telefoniste/receptioniste

Marianne (77)

”Ik ben zo blij dat ik ooit Actief65+ benaderd heb! Ik heb destijds gezocht op Internet voor werken na je 65e, en ben toen bij jullie terecht gekomen. Bij de eerste kennismaking met het bedrijf Draeger in Zoetermeer was het gelijk raak. Daar werk ik nu al dertien jaar met heel veel plezier. Meestal werk ik als telefoniste/receptioniste, maar als daar geen werk is, sta ik in de werkplaats met allemaal mannen en maak ik bestellingen klaar, ook hartstikke leuk! Heel iets anders dan wat ik daarvoor deed, (van 1978-2008 werkte ik als hoofd subsidieadministratie en gaf ik leiding aan acht medewerkers. Verantwoordelijk was ik voor het uitbetalen van subsidies aan werkgevers in de bouw, de uitvoeren en regelgeving etc.) maar dat dit werk totaal verschillend is maakt het juist leuk! Verder ga ik nog regelmatig op reis als vrijwilliger met verstandelijk beperkte mensen en met lichamelijk gehandicapten. In de zomer zou ik me nog wel thuis kunnen vermaken, maar in de winter ben ik zo blij dat ik kan werken. Het houdt me jong en energiek, ook door het contact met de jongere collega’s en het levert ook nog wat op! Wat wil je nog meer? Ik weet dat het erg optimistisch klinkt op mijn leeftijd, maar ik hoop dit nog een lange tijd te mogen blijven doen! Jullie bedankt dat dit mogelijk is!” Aldus Marianne.

Aart - Catering

Aart (70)

‘’Op Facebook kwam ik achter het bestaan van Actief 65+. Een top intercedent belde mij op een gegeven moment op of ik beschikbaar was, omdat hij mijn profiel voorbij had zien komen. Prettig vind ik het om nog een betekenisvolle dagbesteding te hebben en dat ik nog met plezier blijf doen waar ik goed in ben. Drie maanden werkte ik als cateringmedewerker bij een advocatenkantoor, waar ik vrij was om alles te maken wat ik wilde, salades, Indonesische rijsttafels of soepen en iedereen was er zeer tevreden mee. Dit werk was tijdelijk omdat ik iemand verving die even niet van de partij kon zijn. Mooi dat ik ondertussen door Actief 65+ weer een andere cateringbaan aangeboden heb gekregen waardoor ik geen moment zonder werk heb gezeten. Het is bij een pionier in innovatieve luchtvaarttechnologie, ook weer interessant. Verder heb ik zelf nog een eigen cateringbedrijf waar ik voor feesten en partijen lekkere Aziatische lekkernijen maak. Kortom, ik houd me zelf mooi bezig.” Aldus Aart die nu werkzaam is bij Avy.

Leendert - chauffeur

Leendert (71)

‘’Actief 65+ kwam bij mij in beeld door collega gepensioneerden. Allen vinden het leuk om met andere mensen om te gaan. Daarbij is het fijn om een extra zakcentje naast AOW / pensioen te krijgen. Afhankelijk van de dagen van de week, waarop je beschikbaar bent, krijg je een vraag om te rijden op één of meer van die dagen.

Voor mijn pensionering werkte ik in de informatica sector, waar ik veel geleerd heb, vooral dat alles mensenwerk is (ook de geautomatiseerde verwerking). Zolang mensen hun imperfectie zien en dat toegeven is werken leuk en verfrissend. Foutjes zijn er om van te leren en meestal ook een goede basis voor humor. Voor de Bol pendelbusjes rijd ik 2 dagen per week. In luxe Mercedes busjes breng en haal ik de medewerkers van Bol.com tussen Centraal Station en het hoofdkantoor. Een gezellige club chauffeurs en passagiers. Daarnaast is er soms ook inzet bij andere activiteiten, zoals surveilleren bij examens, wegbrengen / ophalen van personen auto’s en/of auto-onderdelen. Het is maar net, waarvoor, en op welke dagen je hebt aangegeven beschikbaar te zijn.
Altijd afwisseling en (bijna) altijd leuke mensen. Gelukkig heb ik ook alle vrijheid om samen met mijn vrouw te genieten van leuke dingen als gepensioneerden. Klussen en keuzes genoeg om gezond bezig te blijven. Gaan wij jou ook eens ontmoeten?’’ Aldus Leendert.

Jaon - gastvrouw

Joan (68)

‘’De reden dat ik blijf werken na mijn 65e is dat ik nog in contact kom met andere mensen, ik een doel in mijn leven heb, leuke collega’s en structuur in mijn leven. Daarbij vind ik het vooral ook heel erg leuk!
Mijn achtergrond is divers; van 1986 tot 2017 als tandartsassistente en assistente kaakchirurg. Verder werkte ik nog 42 jaar als stewardess bij de KLM en door corona heb ik vrijwillig ontslag genomen. Al gauw zag ik op internet Actief65+ voorbij komen en zij kwamen met de interessante vacature van gastvrouw bij een uitvaart organisatie. We kunnen ondanks het beladen onderwerp; ‘de dood’, sfeer maken en ook nog ontzettend lachen, maar tevens interessante gesprekken voeren. Het is een gezellige team van jong en oud en de onderlinge kennisoverdracht tussen mensen van verschillende generaties vind ik ook zo mooi.
Bedrijven zouden meer 65 plussers moeten aannemen omdat ze meer werkervaring hebben en betrouwbaar zijn. Daarbij passen ze toch wel heel vaak in een team met jonge mensen omdat ze heel erg gemotiveerd zijn.’’ Aldus Joan, werkzaam als horecamedewerker bij Zeister Bosrust.

Sjaak - bezorger

Sjaak (72)

‘’In 2016 ging ik met pensioen nadat ik  43 jaar als directiechauffeur bij de Rijksoverheid gewerkt had. Twee jaar later begon het te kriebelen en ben ik via Actief65+ gaan werken als bezorger bij Bol.com. In samenwerking met Vipre hadden ze het plan op poten gezet om het personeel van Bol.com met shuttlebusjes van en naar het station te vervoeren. Ik werk met veel plezier 2 vaste dagen per week. Actief65+ regelt de roosterindeling en eventuele vervanging bij afwezigheid van één van de chauffeurs evenals de maandelijkse salarisregeling op voortreffelijke wijze. Ik hoop dit werk nog lang met hetzelfde plezier te kunnen doen.’’

Janny - oproepkracht

Janny (76)

‘’Ik heb acht jaar voor uitzendbureau 65+ gewerkt, daar liep mijn contract af. Maar ik wilde graag bij Stichting PerMens blijven werken en zocht daarom een ander uitzendbureau. Zo kwam ik in contact met een intercedent die vroeger ook bij 65+  gewerkt had. Het mooie is dat je Bij Actief65plus net zo lang kan doorwerken als je zelf wilt. Daar werken ze niet met fases. Voorheen werkte ik 40 jaar ik in de commerciële dienstverlening bij de KLM, en ging daar met vrijwillig ontslag. Er lag nog een hele toekomst voor me open. Twee jaar werkte ik vervolgens als host in het Koninklijk Paleis op de Dam en als host in Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen tijdens de eerste openstelling voor het publiek. Verder werkte ik nog zeven jaar in de uitvaartwereld. Tijd maak ik ook voor vrijwilligerswerk in het OLVG-West, afdeling oncologie. Voor de VG-KLM (verenging gepensioneerden KLM), het Stilte centrum( Meditation center) Schiphol. Ruim elfjaar ben ik nu al met veel plezier werkzaam als inval/oproepkracht bij zorginstelling PerMens (receptie).’’

Willy Stap - chauffeur

Willy (68)

”Op mijn 58e ben ik vanwege een reorganisatie gestopt met mijn werk als boekhouder. Het leek me na een tijdje toch wel leuk om weer aan het werk te gaan. Ik werk op dit moment als bezorgster. Het aantal dagen dat ik werk varieert elke week en is flexibel in te delen. Ik blijf vitaal, ben onder de mensen, draag mijn steentje bij aan de maatschappij en verdien ook nog eens een leuk zakcentje! Via een advertentie in de krant ben ik in aanraking gekomen met Actief65+ en op de website heb ik me bij het uitzendbureau ingeschreven. Na ongeveer anderhalve maand kon ik op gesprek komen bij het bedrijf. Het klikte meteen en ik kon direct aan de slag!”