Bijverdienen naast het AOW en pensioen: met alle veranderingen van de laatste jaren wordt het voor steeds meer gepensioneerden een interessante optie. Het financiële extraatje is welkom nu veel pensioenfondsen de pensioenen hebben moeten korten. Bovendien vinden veel gepensioneerden het fijn om op hun oude dag nog altijd een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Bijverdienen naast het AOW en pensioen is een goede manier om onder de mensen te blijven. Uitzendbureau Actief65+ is de uitzendspecialist voor senioren

AOW en bijverdienen, mag dat?

Wanneer u wilt doorwerken na uw AOW, kunt u net zoveel werken als u zelf wilt. Uw bruto AOW uitkering verandert hierdoor niet. Wel kan het zijn dat u meer belasting moet afdragen over uw totale inkomen. Hoeveel u moet afdragen is afhankelijk van uw totale inkomen. Waarschijnlijk betaalt u als AOW-gerechtigde minder belasting over uw inkomen. Let hier goed op bij uw belastingopgave. AOW en bijverdienen worden beide als inkomsten gerekend. Misschien moet u aan het einde van het jaar dus extra belasting betalen. Houd hier alvast rekening mee door bijvoorbeeld wat geld apart te zetten. Als u goed voorbereid bent, is bijverdienen naast uw AOW en pensioen een goede manier om per maand een leuk extraatje over te houden. Ook heeft u kans dat u gebruik kunt maken van een van de regelingen voor de ‘oudere werknemer’, zoals de ouderenkorting. 

>> Bekijk de regelingen voor u als 65-plus werknemer

Bijverdienen mag!

Ontvangt u alleen AOW of ook nog pensioen uit loondienst? In beide situaties mag u bijverdienen. Bijverdiensten zijn inkomsten, dus u geeft ze op bij de Belastingdienst. Uw bijverdiensten worden opgeteld bij uw overige inkomsten (zoals AOW en pensioen). Hoe hoger dat bedrag is, hoe méér belasting u betaalt over de bijverdiensten. Als AOW’er heeft u het voordeel dat u geen AOW-premie betaalt. Hierdoor houdt u netto iets meer over. 

Wanneer u al pensioen ontvangt en wilt doorwerken is het wat ingewikkelder:

 • als u op uw AOW leeftijd met pensioen bent gegaan, is bijverdienen geen probleem;
 • wanneer u met vervroegd pensioen bent gegaan, zijn er mogelijk beperkingen aan bijverdienen naast uw pensioen verbonden. Uw pensioenfonds kan u hierover informeren.

Houd hier rekening mee wanneer u wilt doorwerken na pensioen. U heeft bovendien net als bij AOW en bijverdienen te maken met inkomstenbelasting over het totale inkomen. Ook hier geldt dat u mogelijk geld moet terugbetalen.

>>Bekijk de meest gestelde vragen over doorwerken na uw pensioen

De groene tabel

Wil je eens in de tabellen duiken? Als je met pensioen  bent kijk je dus naar de groene tabel. Op de site zie je allerlei kolommen met hordes getallen. In de kolom ‘tabelloon’ zoek je jouw fiscaal loon op. Zit het bedrag tussen twee bedragen in, neem dan het laagste bedrag. De kolommen die daarop volgen wijzen voor zich. Je ziet namelijk per leeftijdscategorie welk bedrag je moet inhouden. Zonder en met loonheffingskorting. Op die manier kun je uitrekenen hoeveel belasting over jouw inkomsten betaald wordt.

65.000 plussers ingeschreven bij Actief 65+

Een AOW uitkering is geen vetpot. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een extra pensioen op te bouwen of op een andere manier te sparen. Vaak blijft het maandelijkse bedrag toch wat krap en is bijverdienen naast AOW en pensioen een welkom extraatje. Doorwerken na AOW is goed mogelijk via Actief 65+. Wij helpen u bij het vinden van een leuke bijbaan, wij bieden u advies en verzorgen de sollicitatiegesprekken. Bij ons vindt u verschillende vacatures voor 65+ zodat u werk vindt dat bij u past. Inmiddels zijn meer dan 65.000 AOW-gerechtigde u voor gegaan, schrijf u ook eenvoudig in voor bijbanen bij u in de regio.

Combineer AOW en doorwerken zo op een gemakkelijke manier! Het maakt niet uit hoeveel uren u wilt werken en waarom u wilt werken: wij helpen u aan werk dat bij u past en geven u advies over uw AOW en pensioen. Schrijf u in bij Actief 65+ en blijf op een leuke manier doorwerken na uw AOW.

Bent u op zoek naar werk?

Wij hebben vacatures bij u in de regio.

Kandidaten door heel Nederland

  Bent u niet AOW gerechtigd, maar wel van plan om te blijven werken na uw pensioen? Schrijf u alvast in bij Actief65+. Reeds 65.000 gingen u voor.

  65.000 65plussers ingeschreven bij ons uitzendbureau

  Waarom kiezen kandidaten voor Actief65+?

  • Maandelijks meer dan 850 nieuwe vacatures

  • Wij hebben parttime werk bij u in de regio
  • Onze opdrachtgevers zitten door heel Nederland
  • Thuis in alle beroepsgroepen, van eenvoudig tot hooggeschoold werk
  • Persoonlijk contact via e-mail en telefoon

  Onze klanten beoordelen ons met een 8,6

  Kees van Oudenallen bij Actief65Plus

  Kees van Oudenallen (67), bezorger bij Froot

  “1 dag in de week wilde ik werken en liefst op de maandag. En dat is gelukt! En ook nog bij een leuk bedrijf als Froot. Fijne collega’s van alle leeftijden en klanten die altijd vrolijk reageren als ik weer vers fruit kom brengen. Het houdt mij “Actief-65-plus” en dat is gezond. Ben bij deze gezellige club nog lang niet uitgewerkt.”

  Inschrijven als AOW-er

  Sociaal actief zijn (en blijven) en tegelijk een prettig uurloon.

  Actief65+ heeft kandidaten door heel Nederland

  Wij hebben werk door heel Nederland, dus altijd dichtbij huis.

  Flexibele inzetbare 65plussers

  Wij hebben werk dat bij u past. Fulltime, parttime of tijdelijk.

  Divers werk voor 65plussers door heel Nederland

  Wij hebben werk in alle beroepsgroepen, ook in uw sector.